توصیه های اسلامی در خصوص عسل و مقایسه آن با دستاوردهای جدید تغذیه
19 بازدید
نقش: نویسنده
وضعیت چاپ : چاپ نشده
نحوه تهیه : گروهی
زبان : فارسی
توصیه های اسلامی در خصوص عسل و مقایسه آن با دستاوردهای جدید تغذیه عبدالله اسدی 1، علی نعمتی 1، محمد ماذنی 1 عسل از نخستین و قدیمی ترین شیر ین کننده هاست و در طول تاریخ به عنوان یک غذای خوش طعم و شفا بخش مورد توجه قرار گرفته است. به طور کل حدود 80 درصد عسل را قندها تشکیل میدهند که شامل 40 درصد فروکتوز، 35 درصد گلوکز و 5 درصد ساکاروز و کمتر از یک درصد سایر قندهاست. مواد پروتئینی در عسل حدود یک درصد است. از دیگر ترکیبات عسل می توان به املاح معدنی ) کلسیم، پتاسیم، آهن و . . . ) ، استر ها و آنتی اکسیدان اشاره نمود. در قرآن کریم و احادیث به عسل به دیده درمان ،C و B ویتامین های گروه فِیهِ » « خوردن عسل برای مردم شفاء است » گر بیماریها نگاه می کنند . در قرآن کریم حضرت حق می فرماید در قرآن، درباره ی خوردنی ها به کار نرفته است، مگر برای عسل و نام یک سوره از « شفاء » واژه ،« شِفَاء لِلنَّاسِ قرآن، اختصاص به نحل (زنبور عسل ) داده شده است، که این اهمیت و خاصیت درمانی عسل را می رساند . ازآنجائی که اسلام بهترین و عالیترین ریشه های هرعلم را برای بشرآورده است، درطب سنتی و گسترش آن نقش موثر وارزندهای داشته است، بر آن شدیم تا با بررسی اهمیت عسل از دیدگاه قرآن و احادیث در توصیه های اسلام و میزان هم خوانی آن را با اصول روز آمد در علم تغذیه به سنجیم . علاوه بر اینکه عسل به عنوان شیرین کننده مغذی و طبیعی به شماره می رود، تحقیقات حاکی از این امر هستند که ترکیبات منحصر بفرد عسل، از آن یک ضد میکروب و آنتی اکسیدان قوی درست می کنند. با توجه به منابع اسلامی و تطبیق آن با تحقیقات در زمینه عسل مشخص گردید که همه این آموزه ها با توجه به اصول علمی، تدوین و ارائه شده است و با نتایج علمی مطابقت دارد. کلمات کلیدی: عسل، اسلام، تغذیه
آدرس اینترنتی