خواص خرما از دیدگاه اسلام و مقایسه آن با علم تغذیه
15 بازدید
نقش: نویسنده
وضعیت چاپ : چاپ نشده
نحوه تهیه : گروهی
زبان : فارسی
خلاصه فارسی دین مبین اسلام همواره توجه خاص به مسایل بهداشتی و تندرستی انسان داشته که در این بین تغذیه م ناسب یکی از مهمترین آنها بوده است . بطوری که همواره در احادیث متواتر در خصوص مصرف و یا عدم مصرف برخی از غذاها تاکید بسیار می شد. یکی از این توصیه ها در مورد مصرف خرما و خواص شفا بخش آن است که در قرآن و احادیث بسیار خصوصا از رسول ختمی مرتبت به چشم می خورد. خرما محصولی است که از نظر تغذیه ای اهمیت ویژه ای در سطح دنیا دارد. خرما یک میوه ی انرژی زا و سرشار از مواد حیاتی از جمله مواد قندی، مواد معدنی، پروتئینی، ویتامین ها و نیز فیبر رژیم غذائی است. خرما دارای مواد آنتی اکسیدانی است، که در پیشگیری از بیماری های مز من مانند سرطان ها، عفونت ها و بیماریهای قلبی نقش مهمی دارد. خداوند سبحان در جای جای قرآن نام بسیاری از میوه ها و درختان را ذکر کرده اند، اما بیش از همه نام نخل و یا خرما آمده است و از آن بعنوان یک میوه بهشتی یاد شده است . چرا که حکمت خداوند این چنین است. همچنین از فرمایشات حضرت علی (ع) است که از خرما شفا دهنده و پرخاصیت یاد نمودند. این بررسی با هدف اهمیت خرما از دیدگاه قرآن و احادیث در توصیه های اسلام و میزان هم خوانی آن با اصول روز آمد در علم تغذیه صورت گرفت . تحقیقات حاکی از این امر هستند که برخی از ترکیبات موجود در خرما، از آن یک ماده پیشگیری کننده از بیماریها، آنتی اکسیدان قوی و مواد ضد میکروبی درست می کنند . با توجه به منابع اسلامی و تطبیق آن با تحقیقات در زمینه خرما مشخص گردید که همه این آموزه ها با توجه به اصول علمی، تدوین و ارائه شده است و با نتایج علمی مطابقت دارد. در نهایت براساس توصیه های اسلامی و علم تغذیه می توان خرما را بعنوان یک ماده غذائی مغذی و حفاظت کننده سلامتی بدن در مقابل بیماریها در نظر گرفت.
آدرس اینترنتی